Adriana Vilagoš  (©Srpski atletski savez)
Adriana Vilagoš (©Srpski atletski savez)

Kakav hitac Andriane Vilagoš: Koplje ponovo letelo do svetskog rekorda

Vreme čitanja: 2min | ned. 15.08.21. | 08:18

Sjajan rezultat na juniorskom prvenstvu Balkana ostvarila i Angelina Topić

Najveći talenat srpske atletike Andriana Vilagoš (SEN) još jednom je nagovestila da nas u bacanju koplja čeka sjajna budućnost. Na juniorskom prvenstvu Balkana ponovo je oborila svetski rekord u svojoj konkurenciji – mlađih juniorki. Ona je koplje težine 500 grama bacila 70,1 metar i tako popravila lični najbolji rezultat. Koliko je dominantna govori podatak da je drugoplasirana takmičarka imala rezultat 20 metara slabiji.

Uz nju, odlično se pokazala Angelina Topić (TJB), koja je do zlatne medalje u skoku u vis stigla sa rezultatom – 1,83. Ćerku bivših atletičara Dragutina i Biljane već neko vreme navode kao veoma perspektivnu, a skok u Kraljevu samo potvrđuje da bi u godinama koje dolaze mogla da bude značajno ime u našoj atletici.

Izabrane vesti

Prvenstvo za mlađe juniorke i juniore održano je na stadionu kraj reke Ibar u Kraljevu. Učestvovalo je preko 400 atletičara iz 15 zemalja. Našu zemlju predstavljalo je 14 atletičarki i 15 atletičara. Ukupan učinak Srbije izgleda ovako: 12 medalja – dva zlata, četiri srebra i šest bronzi.

Vicečampioni Balkana postali su: Teodora Boberić (TJB) u troskoku daljinom od 13.01 m, Filip Stojanovski (BAK) je u izuzetno zanimljivoj i neizvesnoj trci na 110 m prepone zauzeo drugo mesto sa 14.59 s, dok je Strahinja Radaković (VNS) bio treći sa istim rezultatom, a o poziciji su odlučivale stotinke. Zorana Rokavec (MLZ) je sa istom visinom kao prvoplasirana Angelina – 1.83 m zauzela drugo mesto na Balkanu. Muška štafeta na 4 x 100 m takođe je bila druga sa rezultatom - 42:38.

Bronzane medalje osvojili su: Strahinja Radaković (VNS) na 110 m prepone sa 14.59 s, Jovan Stranić (VNS) u bacanju kladiva sa 70.35 m. Novi nacionalni rekord u konkurenciji mlađih juniorki postavila je Anđela Obradović (SLC) rezultatom 15.20 m. Do trećeg mesta došla je i Lara Polak (BAK) na 400 m sa 57.63. Stefan Jovanov (SOP) u bacanju kugle daljinom od 18.08 m. Maksim Puškar (SSU) na 3000 m sa 8:35,16.


tagovi

atletika

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara